Θεωρείται το μυστικό όπλο της διατροφής των αθλητών, το αγαπημένο σνακ και όχι άδικα. Πρόκειται για τη μπανάνα, η οποία δίνει ενέργεια και δύναμη σε κάθε προπόνηση.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί τα σάκχαρα στην μπανάνα περιέχουν κάλιο και βιταμίνη C ενώ ταυτόχρονα παράγουν ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη είναι πολύ σημαντική γιατί κατά την άσκηση, προκαλείται ένας υψηλός αερόβιος μεταβολισμός που με τη σειρά του αυξάνει την απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών. Μέσω λοιπόν της ντοπαμίνης, αυξάνεται η αντιοξειδωτική ικανότητα και έτσι καταπολεμούνται οι ελεύθερες ρίζες.

Οι μπανάνες προσφέρουν επίσης τον ιδανικό συνδυασμό σακχάρων για τους αθλητές μιας και περιέχουν γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη. Ιδανικά καταναλώνεται πριν από την προπόνηση (μισή μπανάνα 15-20 λεπτά πριν από αυτή) ή μικρότερα κομμάτια κατά τη διάρκεια της άσκησης.

 

Η μπανάνα λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα αγωνίσματα του Ios Adventure. Χορηγός μας φέτος, η εταιρεία Planet Fruits, η οποία θα φροντίσει ώστε κανένας, αθλητής ή εθελοντής, να μείνει χωρίς τη δύναμη του! Οι μπανάνες Manolito, θα είναι σύντροφοι των αθλητών και θα βρίσκονται στους σταθμούς ανεφοδιασμού και φυσικά στον τερματισμό.

 

Κάντε εγγραφή στο newsletter, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και για να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς