Νέες διαδρομές μέσα από τη Χώρα και τα παραδοσιακά μονοπάτια της Ίου

Αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις και τις προτάσεις των συμμετεχόντων των προηγουμένων ετών, φέτος πήραμε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε τις διαδρομές των αγώνων. Οι διαδρομές που σχεδιάσαμε είναι πλέον πιο παραδοσιακές, με μικρότερο ποσοστό ασφάλτου, δίνοντας τη δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να περιηγηθούν μέσα από τα σοκάκια της Χώρας. Επιπλέον, είναι μικρότερης απόστασης,  απευθυνόμενες όχι μόνο σε αθλητές, αλλά και σε πεζοπόρους, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν το νησί.

Οι αθλητές λοιπόν που θα συμμετέχουν φέτος στους αγώνες, θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 2 νέων διαδρομών, μια 6 χλμ και μια 14 χλμ. Και οι δύο διαδρομές ξεκινούν από την παραλία του Μυλοπότα, όπως και τα προηγούμενα έτη.

Οι διαγωνιζόμενοι στον αγώνα των 6 χλμ, θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν τη Χώρα της Ίου και να σκαρφαλώσουν (κυριολεκτικά) στο υψηλότερο σημείο της, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή Παραλία Μυλοπότα, παραλία Κατσίβελι, Χώρα, Άγιος Νικόλαος, (Παναγία Γκρεμνιώτισσα), παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή από εδώ. Η διαδρομή και τα υψομετρικά του αγώνα, φαίνονται παρακάτω:

Για τους λάτρεις του aquathlon, η παραπάνω διαδρομή θα συνδυαστεί με κολύμβηση 750 μέτρων, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Οι διαγωνιζόμενοι στον αγώνα των 14 χλμ, θα διασχίσουν τη Χώρα και θα τρέξουν και φέτος στα παλιά μονοπάτια του νησιού, στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο του Σκάρκου και στην περιοχή «Περιβόλια» που αναφέρεται στα αρχαία κείμενα.

Ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή Παραλία Μυλοπότα, παραλία Κατσίβελι, Χώρα,  ΚΑΠΗ, αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου, Ελληνικά, Περιβόλια, Άγιος Σπυρίδωνας, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή από εδώ. Η διαδρομή και τα υψομετρικά του αγώνα, φαίνονται παρακάτω:

Για τους λάτρεις του aquathlon, η παραπάνω διαδρομή θα συνδυαστεί με κολύμβηση 1500 μέτρων, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες κολύμβησης, αποστάσεων 1500 μέτρων και 3000 μέτρων

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα.

Δείτε στιγμιότυπα από τους αγώνες του 2019 εδώ

Κάντε την εγγραφή σας στο newsletter για να μαθένετε πρώτοι νέα και να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα