Πρόσκληση εθελοντών

Η Ίος, είναι το νησί μας και ό,τι συμβαίνει σε αυτό μας αφορά όλους: Από το να μαζεύουμε το σκουπίδι που βρίσκουμε πεταμένο στο δρόμο, να καθαρίζουμε τα σκουπίδια μας μετά από το παιχνίδι μας στο γήπεδο και φυσικά να προσφέρουμε εθελοντική εργασία για το κοινό καλό.

Τα μονοπάτια και οι παραλίες είναι δύο μόνο από τα πολλά στολίδια του νησιού μας και μπορούμε να τα απολαμβάνουμε χειμώνα – καλοκαίρι, κάνοντας εκδρομές στη φύση και φυσικά ηλιοθεραπεία ή μπάνιο. Πρέπει όμως να τα διατηρούμε καθαρά και πολλές φορές είναι αναγκαίο να τα καθαρίζουμε οι ίδιοι. Αυτό το σκοπό επιτελούν διάφορες εθελοντικές δράσεις, όπως οι εθελοντικοί καθαρισμοί παραλιών και μονοπατιών.

   Ο εθελοντισμός στις μέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όχι μόνο λόγο της προσφοράς του ατόμου προς το κοινωνικό σύνολο, στο οποίο αποτελεί μέρος , αλλά και στο ίδιο το άτομο, μιας και  ο εθελοντής μαθαίνει συνεχώς και αναπτύσσει νέες δεξιότητες, ανακαλύπτοντας τις προσωπικές του ικανότητες και τα όριά του και ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού του που δε γνώριζε πριν.

Επιπλέον,  μέσα από την ενασχόληση σε εθελοντικές δραστηριότητες, αποκτά θετική εικόνα για τον εαυτό του και αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές του. Η αίσθηση χρησιμότητας στο κοινωνικό σύνολο προσφέρει ικανοποίηση και μεγαλύτερη ετοιμότητα στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

Αποκτά νέα ενδιαφέροντα, νέες εμπειρίες και γνωρίζεται με νέους ανθρώπους. Όσοι συμμετέχουν σε εθελοντικές δραστηριότητες αποκτούν νέα ενδιαφέροντα και ερεθίσματα για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Οι πλούσιες εμπειρίες, οι νέοι ρόλοι και η εναλλαγή καταστάσεων που προσφέρει η εθελοντική εργασία είναι πολύτιμες για την ανάπτυξη του ανθρώπου.

Τον ερχόμενο Ιούνιο, 27-30, θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας το αθλητικό event Ios Adventure. Όπως και πέρυσι, δεκάδες αθλητές θα έρθουν από όλη τη χώρα να ανακαλύψουν τα μυστικά της Ίου, να τρέξουν, να κολυμπήσουν και φυσικά να γνωρίσουν τον τοπικό χαρακτήρα του νησιού. Θα τους υποστηρίξουν εθελοντές από την Αθήνα, καθώς επίσης και μια πολυπληθής ομάδα εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έτοιμη να παρέχει τις πρώτες βοήθειες αν τυχόν χρειαστεί.

Όλη αυτή η δράση απαιτεί τη συμμετοχή πολλών εθελοντών, οι οποίοι θα βοηθήσουν ώστε οι αθλητές να ολοκληρώσουν με ασφάλεια τον αγώνα τους. Οι εθελοντές θα κάνουν ξεναγήσεις στη χώρα, θα δίνουν νερά, πληροφορίες και μετάλλια στους εθελοντές, ενώ θα συμμετέχουν και στο προ-αγωνιστικό γεύμα των αθλητών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, θα βοηθήσουν να καθαρίσουμε τα μονοπάτια του αγώνα, ώστε να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλοι, ενώ θα συμμετέχουν σε κληρώσεις με πλούσια δώρα, προσφορά των χορηγών μας.

Μην κάθεσαι λοιπόν, γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να έρθει. Αφιέρωσε λιγο από το χρόνο σου και #letschangeios

Δείτε βίντεο από το Ios Adventure 2018 εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.